Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Stredoškoláčky ocenili za návrh, ako podporiť rovnosť žien

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

Víťazný tím predstavil zámer na zavedenie školského predmetu o osobnostnom raste, ktorý by bol pre všetkých bez ohľadu na pohlavie.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Za najlepším nápadom, ako podporiť rovnosť žien, stoja stredoškoláčky Tatiana Turzová, Daniela Zaicová, Lucia Behríková a Natália Kontinová. Ich projekt zvíťazil na štvrtkovej (22. 9.) celoslovenskej súťaži Female Leadership Innovation Camp. TASR o tom informovala vzdelávacia organizácia Junior Achievement (JA) Slovensko, ktorá súťaž pripravila.

Súťaž bola určená pre žiačky stredných škôl, dokopy sa ich zapojilo 48. "Študentky pracovali na reálnej výzve v štvorčlenných zmiešaných tímoch. Ich úlohou bolo nájsť najlepšie riešenie na zadanú tému - Ako motivovať ženy, aby sa stali líderkami - a prezentovať ho pred odbornou porotou," priblížila organizácia na webe.

Víťazný tím predstavil zámer na zavedenie školského predmetu o osobnostnom raste, ktorý by bol pre všetkých bez ohľadu na pohlavie. "Organizovať by tiež chceli semináre a prednášky pre ženy, ktoré budú pre nich voľne dostupné," opísala projekt víťaziek riaditeľka JA Slovensko Eva Vargová.