Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Niektorým ročníkom budú chýbať učebnice informatiky či etiky

Ilustračná snímka učebnice. Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa ministerstva školstva sa však tento problém týka predmetov, pri ktorých učebnica nie je kľúčovým nástrojom.

Bratislava 29. augusta (TASR) – Žiakom niektorých ročníkov v základných, ale aj stredných školách budú na začiatku nového školského roka chýbať učebnice. Podľa ministerstva školstva sa však tento problém týka predmetov, pri ktorých učebnica nie je kľúčovým nástrojom.

Na prvom stupni základnej školy ide o učebnice informatickej výchovy a výtvarnej výchovy. Na druhom stupni zas bude nedostatok učebníc v predmetoch etika, náboženská výchova, informatika a technika.

Problém s nedostatkom učebníc neobíde ani stredné školy. Chýbať bude geografia pre prvý ročník gymnázií, občianska výchova pre štvrtý ročník gymnázií, ako aj literatúra pre štvrtý ročník gymnázií s vyučovacím jazykom maďarským. "V tomto prípade školy pracujú so starými učebnicami, využívajú rôzne internetové zdroje, resp. iný didaktický materiál," dodalo ministerstvo školstva.

Do školských lavíc zasadne v pondelok 5. septembra približne 676.000 žiakov. Do základných škôl sa vráti asi 427.000 chlapcov a dievčat a do stredných škôl približne 215.000 študentov a viac ako 34.000 žiakov špeciálnych škôl.





mam vs