Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Šéf ÚRSO J. Holjenčík by mal údajne odstúpiť z funkcie

Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví SR Jozef Holjenčík. Foto: TASR - Michal Svítok

Na Holjenčíkov odchod vyzvala SNS, aj viaceré opozičné strany, takúto možnosť pripustil aj podpredseda koaličného Smeru-SD Peter Pellegrini.

Bratislava 1. februára (Teraz.sk/TASR) - Šéf Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozef Holjenčík by mal údajne odstúpiť z funkcie. TASR to potvrdili viaceré zdroje z koalície, podľa ktorých koaličné strany tento Holjenčíkov krok očakávajú dnes.

Čítajte aj Minister Žiga nesúhlasil s viacerými návrhmi šéfa ÚRSO J. Holjenčíka

Holjenčík mal vo štvrtok (2.2.) ráno predstúpiť pred poslancov NRSR a vysvetliť im rozhodnutie o návrhu ceny za prístup do distribučnej siete a distribúciu plynu na tento rok. Cenové rozhodnutia ÚRSO umožnili v niektorých prípadoch výrazné zvýšenie poplatkov za energie na Slovensku. Za to čelí Holjenčík už niekoľko dní kritike.

Na jeho odchod vyzvali viaceré opozičné strany, takúto možnosť pripustil aj podpredseda koaličného Smeru-SD Peter Pellegrini. Na vzdanie sa funkcie vyzvala Holjenčíka aj koaličná SNS na čele so šéfom Andrejom Dankom. Koaliční predstavitelia očakávajú, že vo štvrtok už Holjenčík do parlamentu nepríde.