Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Skrytú kameru z kauzy Sasanka preverí prokurátor

Marián Kočner Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa trestného oznámenia si dal podnikateľ Kočner doma nainštalovať skrytú kameru, ktorou zaznamenal rozhovor so Sulíkom.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Špeciálna prokuratúra sa začala zaoberať novým podnetom na vyšetrovanie kauzy Sasanka. Podľa trestného oznámenia si dal podnikateľ Marián Kočner od konkrétnej firmy doma nainštalovať skrytú kameru, ktorou zaznamenal rozhovor so šéfom SaS Richardom Sulíkom. Informuje o tom dnešné vydanie denníka Sme.

V trestnom oznámení sa ďalej podľa denníka uvádza, že Kočner údajne Sulíkovi povedal, že ak vo voľbe generálneho prokurátora nebude hlasovať za Dobroslava Trnku, záznam zverejní. "Trestné oznámenie bolo doručené na Úrad špeciálnej prokuratúry dňa 22. novembra," potvrdila Sme hovorkyňa Andrea Predajňová.

Šéf firmy podľa denníka nepoprel, že kameru inštaloval. Meno oznamovateľa je však pravdepodobne vymyslené, informuje ďalej Sme. Kočner i Sulík podľa Sme vydieranie odmietajú a Kočner trvá na tom, že kameru mu do domu niekto namontoval bez jeho vedomia. "Predpokladám, že vedel, že vydieranie na mňa nezaberá. K zverejneniu videa došlo až po tom, čo Kočner zistil, že mu nie som nič platný," povedal denníku Sulík.