Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Slovenská lekárnická komora udelila ocenenie Artemide

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ide o uznanie za spoločenský prínos farmaceuta, ktoré udeľuje sa za inšpiratívnu, zaujímavú a všeobecne prospešnú aktivitu farmaceuta nad rámec bežných pracovných povinností.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) udelila čestné členstvo za prínos nielen v oblasti lekárnictva epidemiologičke Zuzane Krištúfkovej, primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi a Ingrid Tumovej z Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského. Urobila tak pri príležitosti 30. výročia obnovenia svojej činnosti, ktoré si 24. a 25. novembra pripomenula na sneme komory v Bratislave. Odovzdávali sa aj ocenenia Artemide.

"Spoločnou črtou ocenených je záujem. Záujem presahujúci osobnú komfortnú zónu, záujem o viac než nevyhnutné minimum, záujem o iných - aj neznámych ľudí. Záujem o to, čo označujeme pojmom spoločné dobro," povedal prezident SLeK Ondrej Sukeľ, ktorý čestné členstvá aj ocenenia odovzdával.

Krištúfková získala členstvo za dlhodobú odbornú a osvetovú podporu očkovania a za významný prínos v procese zavedenia očkovania proti chrípke v lekárňach. Tumová za dlhoročnú pedagogickú činnosť na Farmaceutickej fakulte a významný podiel na sústavnom vzdelávaní farmaceutov. Vallo za zásadný prínos pri obnovení historickej Lekárne u Salvatora v Bratislave a za konštruktívnu spoluprácu so SLeK pri obnovovaní poskytovania lekárenskej starostlivosti v tejto lekárni.

Slovenská lekárnická komora druhýkrát vo svojej histórii udelila aj ocenenie Artemide. Ide o uznanie za spoločenský prínos farmaceuta, ktoré udeľuje sa za inšpiratívnu, zaujímavú a všeobecne prospešnú aktivitu farmaceuta nad rámec bežných pracovných povinností. Prevzali si ich Juraj Sýkora, Peter Matejka, Anna Florovičová, Eva Fehérpataky Badíková, Dominik Tomek a Martin Ďurinda.