Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Slobodná Európa štartuje koncertné turné k albumu Trojka

Na snímke basgitarista skupiny Slobodná Európa Laco Lučenič na pódiu počas druhého večera letného festivalu Pohoda 2022, 8. júla 2022 na letisku v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Jediným koncertom, kde okrem Slobodnej Európy vystúpi aj špeciálny hosť, je Bratislava.

Bratislava 22. februára (TASR) – Známa a dnes už legendárna skupina Slobodná Európa odštartuje v piatok 24. februára špeciálne turné k albumu Trojka, od vydania ktorého ubehne 20 rokov. TASR informoval PR manažér Michal Očovan.

Kapela začína koncertom vo Vrútkach, ďalšími zastávkami budú Nové Mesto nad Váhom (25. 2.), Trnava (3. 3.), Ostrava (4. 3.), Plzeň (17. 3.), Praha (18. 3.), Bratislava (31. 3.). Zvolen (14. 4.) a Brno (15. 4.).

Koncertný playlist kapela v skúšobni počas januára kompletne prekopala. Je vytvorený z celého albumu Trojka, plného hitov ako Relatívny pokoj, Realita, Pes, či Havran. V rámci výnimočného takmer dvojhodinového programu však dostanú priestor aj ostatné najväčšie hity kapely.

Jediným koncertom, kde okrem Slobodnej Európy vystúpi aj špeciálny hosť, je Bratislava. "Sme veľmi radi, že kamaráti zo skupiny Le Payaco prijali naše pozvanie. Vždy si do MMC voláme kapely, ktoré máme radi a majú s nami niečo spoločné," uviedol spevák Whisky.