Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Toto si najviac želajú Slováci v novom roku

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Až 97 percent opýtaných si dá každoročne nejaké predsavzatie. Z prieskumu vyplýva, že iba 1 predsavzatie si dáva 55 percent respondentov, tretina sa rozhodne pre dve až štyri predsavzatia.

Bratislava 1. januára (TASR) - Slováci si prajú v novom roku 2017 najmä viac zdravia a viac času stráveného s rodinou. Vyplýva to z telefonického prieskumu o novoročných predsavzatiach, ktorý zrealizovala spoločnosť eCall Slovakia na reprezentatívnej vzorke 1214 respondentov.

Až 97 percent opýtaných si každoročne nejaké to predsavzatie dá. Ďalej z prieskumu vyplýva, že iba jedno predsavzatie si dáva 55 percent respondentov, tretina sa rozhodne pre dve až štyri predsavzatia a viac ako päť predsavzatí si dáva zvyšok opýtaných.

"V dnešnej hektickej dobe si Slováci približne rovnomerne želajú zdravie, viac času stráveného s rodinou, tvarovanie postavy a znižovanie telesnej váhy. Trinásť percent opýtaných sa chce zamerať na zvýšenie svojho príjmu a zmeny zamestnania a desať percent plánuje prestať fajčiť," uviedol pre TASR generálny manažér spoločnosti eCall Slovakia Ľuboš Pajerský.

Z prieskumu ďalej vyplýva, že dve tretiny opýtaných priznali, že ciele si dávajú pre seba, a preto o nich nerozprávajú. Naopak, 32 percent Slovákov sa o ne podelí s najbližšími, hlavne z dôvodu, aby ich mal kto v plnení podporovať. Inšpiráciu Slováci na novoročné predsavzatia čerpajú až v 79 percentách u seba samého, ale sú aj takí, ktorí sa nechávajú inšpirovať priateľmi, rodinou, či dokonca známymi osobnosťami.

Na otázku, či si svoje méty respondenti aj dodržiavajú, dve tretiny Slovákov odpovedali, že svoje predsavzatia plnia nejakou formou celý rok. Naopak, 27 percent svoje vlastné plány nevie dodržať ani prvý mesiac. Štyrom percentám ľudí padne nadšenie hneď na druhý deň.