Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slováci vybrali najlepšie wellness hotely a penzióny roka 2016

Hotel Aquatermal Strehová Foto: Zľavomat.sk

Top 10 najlepšie hodnotených wellness zariadení sa nachádza nielen v Tatrách, ale aj na juhu Slovenska či na východe.

Bratislava 23. marca (OTS) - Vyše 13 400 zákazníkov najväčšieho inšpiračného portálu na zážitky a cestovanie Zľavomat.sk ohodnotilo vlani wellness hotely a penzióny na Slovensku. Priemerné hodnotenie dosiahlo 4,3* z maximálnych 5 hviezdičiek. Top 10 najlepšie hodnotených wellness zariadení sa nachádza nielen v Tatrách, ale aj na juhu Slovenska či na východe. Kľúčovým faktorom je totiž kvalita služieb, ktorá často prevyšuje pri rozhodovaní dovolenkárov lokalitu prevádzky.

Aj podľa marketingového manažéra Zľavomat.sk Štefana Miha sú pre úspešných partnerov zákaznícke hodnotenia čoraz dôležitejšie: ,,Minulý rok potvrdzuje spotrebiteľský trend, že Slováci sa čoraz viac ozývajú a neboja sa hodnotiť kvalitu služieb, či už online, alebo priamo v hoteloch. Zo zakúpených 89-tisíc wellness pobytov ľudia ohodnotili na Zľavomat.sk až 15 %, čo je výrazný nárast oproti 10,5 % za rok 2015. Slováci tak kopírujú skúsenosti zo zahraničia, kde je spätná väzba samozrejmosťou a pre prežitie hotelov a reštaurácií v konkurencii jedným z najdôležitejších nástrojov,” uviedol Štefan Miho, marketingový manažér Zľavomat.sk.

Koľko ľudia vlani minuli na dovolenky na Slovensku cez Zlavomat.sk:
• 12 miliónov eur
• 85 % sú wellness pobyty
• Priemerná cena za pobyt bola 136 €
Zdroj: Zľavomat.sk, 2016

Podľa neho sa Slováci na základe recenzií rozhodujú, kde strávia dovolenku alebo príjemný víkend. ,,Práve kvalita služieb už začína pri rozhodovaní prevyšovať lokalitu. Ľudia chcú čo najväčšie pohodlie, na aké sú zvyknutí najmä zo zahraničia. Hotely, ktoré sa novej situácii prispôsobujú a investujú do svojho zariadenia aj služieb, sú dlhodobo najobľúbenejšie, ako napríklad hotel Aquatermal v Dolnej Strehovej,” dodal Štefan Miho.

Podľa manažéra hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej Ľuboslava Dobrockého ich hodnotenia zákazníkov na Zľavomate zaväzujú a motivujú k zlepšeniu služieb: ,,Nie je pre náš hotel väčšie vyznamenanie, ako spokojný zákazník, ktorý o tom hovorí ďalej. A samozrejme, že tento fakt vplýva aj na podnikanie: spokojný zákazník je najlepším sprostredkovateľom reklamy a stáva sa, že sa nám po čase vráti a príde s blízkymi, rodinou alebo partiou.“ Hotel tento rok privítal 10-tisíceho návštevníka s voucherom od Zľavomatu.

TOP 10 najlepšie hodnotených wellness hotelov na Slovensku na Zľavomate:
1. Hotel PIERIS*** Podbanské Resort, Podbanské
2. Wellness Penzión*** Strachan, Ždiar
3. Hotel Horizont Resort****, Stará Lesná
4. Hotel AQUATERMAL***, Dolná Strehová
5. Château Appony ****, Oponice
6. Hotel BACHLEDKA**** Strachan, Ždiar
7. Hotel Zelená Lagúna****, Domaša
8. Masarykov dvor, Vígľaš
9. Hotel ALTIS Rezort****
10. Chateau Grand Castle****, Liptovský Hrádok
Foto: www.zlavomat.sk