Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Slováci podporili zbierku na pomoc deťom s HIV a AIDS

Slováci prispeli sumou 75-tisíc eur.

Bratislava 14. apríla (TASR) – Ľudia na Slovensku doteraz prispeli sumou 75.000 eur na pomoc deťom s HIV a AIDS. Taký je predbežný výsledok kampane a zbierky Pôstna krabička pre Afriku, ktorú Slovenská katolícka charita (SKCH) spustila v polovici februára. Informoval o tom hovorca SKCH Lukáš Melicher.

"Výnos poputuje na sever Ugandy, kde SKCH postavila Centrum Nepoškvrneného Srdca Panny Márie. Centrum pomáha deťom s HIV a AIDS, ktoré zákerná choroba obrala o jedného alebo oboch rodičov," povedal Melicher. Podľa generálneho sekretára SKCH Radovana Gumuláka centrum už tretí rok financujú len z darov. "Zo srdca ďakujem všetkým, ktorí náš projekt v Ugande podporili finančne alebo duchovne. Verím, že tento rok sa nám vďaka pomoci dobrodincov podarí dostavať dom pre chlapcov a jedáleň," priblížil Gumulák. Dodal, že momentálne v centre bývajú len dievčatá, keďže dom pre chlapcov chýba.

Hovorca SKCH taktiež informoval, že do zbierky Pôstna krabička pre Afriku sa môže verejnosť zapojiť aj naďalej priamym darom na účet 4008058424/7500 v ČSOB, variabilný symbol 174. Ďalšou možnosťou je podľa Melichera zaslanie darcovskej SMS v tvare DMS medzera CHARITA na číslo 877. Jej cena je 2 eurá a SKCH z nej dostane 96 percent. Darcovské SMS je možné posielať do konca mája.