Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slovák v Bentley uháňal po českej diaľnici 189 km/h. Zaplatil kauciu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

U vodiča alkohol nezistili.

Praha 3. augusta (TASR) - V nedeľu popoludní uháňal po českej diaľnici D1 vodič luxusného auta značky bentley - policajti mu na 149. kilometri smerom na Prahu namerali rýchlosť 189 kilometrov za hodinu. Šoféra zo Slovenska zastavili, 44-ročný muž zaplatil kauciu 7500 korún a zasa pokračoval v ceste, napísal dnes spravodajský portál iDNES.cz. Kaucia je v prípade cudzincov náhradou za pokutu.

Policajti diaľničného oddelenia v obci Velký Beranov v kraji Vysočina spozorovali okolo 13.30 h rýchlo sa pohybujúce luxusné vozidlo so slovenským evidenčným číslom. Hliadka v civilnom aute s radarom začala vozidlo sledovať a nakoniec ho zastavila.

Priestupok nebolo možné vyriešiť na mieste blokovou pokutou, preto ho policajti zdokumentovali a odovzdajú ho na správne konanie, informovala policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

Keďže vodič bol cudzí štátny príslušník, ktorý by sa mohol správnemu konaniu na území ČR vyhýbať, policajti sa rozhodli udeliť mu na mieste kauciu vo výške 7500 korún. Vodič ju zaplatil.

Muž mal doklady v poriadku a dychovou skúškou uňho nezistili alkohol, takže mohol pokračovať v jazde.

Hovorkyňa vysvetlila, že tento postup je bežný v prípade priestupkov cudzincov. Kaucia je náhradou za pokutu - ak sa cudzinec zúčastní správneho konania, kauciu zníženú o pokutu mu vrátia. "Ak (na správne konanie) nepríde, kaucia prepadne štátu," dodala Čírtková.