Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Slovak Food Festival dnes štartuje na Bratislavskom hrade

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Siedmy ročník tohto atraktívneho podujatia hostiť 36 vystavovateľov a viac než dve desiatky účinkujúcich. Na festivale si budú môcť návštevníci aj zatancovať.

Bratislava 27. mája (TASR) – Slovak Food Festival sa začne dnes o 14. hodine na Bratislavskom hrade. Podľa organizátorov bude siedmy ročník tohto atraktívneho podujatia hostiť 36 vystavovateľov a viac než dve desiatky účinkujúcich. Okrem toho, že areál je rozdelený do jednotlivých zón, festivalové dni majú svoju koncepciu. Dnes sa návštevníci môžu tešiť na Katku Ščevlíkovú a v sobotu na Silent Trio.

Okrem hudby sa v tejto zóne dnes návštevníci dozvedia aj to, ako sa varí pivo, budú mať možnosť spoznať aj zaujímavé spôsoby jeho čapovania, čo predvedie finalista súťaže Master Bartender. Špeciálny sud nefiltrovaného piva príde priamo z Plzne naraziť sládok pivovaru Václav Berka.

Sobote bude kraľovať šéfkuchár Vojto Artz a jeho hostia. Na pódiu sa predstaví známy porotca z kuchárskej televíznej šou Jaroslav Ertl, ako aj najtalentovanejší súťažiaci, medzi nimi Lenka Ellie Mišiaková, Ivan Rusina, Razija Balkanovič a Pierre C. Klimeczek, Tomáš Pikáli a Martina Grňová. Sobota bude ukončená veľkolepou molekulárnou šou Vojta Artza. V nedeľu sa návštevníci môžu prísť pozrieť na kulinárke počiny blogerov. Medzi nimi bude napríklad známa moderátorka Miriam Kalisová či vegetariánske duo BiteMe.

Zdravá zóna bude otvorená oba víkendové dni a budú tu prebiehať prednášky a diskusie o zdravom životnom štýle. Henrieta Peškovičová, Zuzana Frešo, Lenka Mančíková, Monika Hodasová, Diana Uhríčková či víťaz ankety bloger roka 2015 v kategórii zdravý životný štýl Dušan Plichta – to je výber hostí, ktorí zdravo jedia, ale aj píšu.

Na Slovak Food Festivale si budú môcť návštevníci aj zatancovať. Jeho súčasťou bude Hromadné tancovanie v Bratislave. Organizátori vyzývajú na sociálnych sieťach, aby sa tancachtiví záujemcovia naučili štyri základné tanečné kroky, ktoré si všetci spolu zatancujú v nedeľu 29. mája o 16.45 h priamo na Bratislavskom hrade. Slovak Food Festival ukončí svojou šou šéfkuchár Khalil Chrif Tribak zo zážitkovej reštaurácie.

V sobotu (28.5.) a v nedeľu (29.5.) sa začína festival o 11. hodine. Vstup naň je voľný. TASR informovala riaditeľka podujatia Alexandra Štullerová Koreňová.





dez vs