Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slovenská a česká vláda budú v septembri rokovať v Košiciach

Na snímke český predseda vlády Andrej Babiš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na zasadnutí majú vlády hovoriť o projektoch dvojstrannej spolupráce v oblasti hospodárstva, dopravy a infraštruktúry, cezhraničnej spolupráce, obrany a vnútra.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Slovenskú a českú vládu čaká v Košiciach spoločné rokovanie. Zísť sa majú 17. septembra, zasadnutie bude venované 100. výročiu vzniku Československej republiky. Vyplýva to z nezaradeného materiálu, o ktorom má rozhodovať vláda SR. Najbližšie sa kabinet zíde 22. augusta na prvom poprázdninovom rokovaní.

"Spoločné rokovanie vlád oboch štátov sa stalo už každoročnou tradíciou a potvrdzuje nadštandardnosť vzťahov a blízkosť oboch krajín a ich obyvateľov," konštatuje sa v materiáli z dielne ministerstva zahraničných vecí.

Na zasadnutí majú vlády hovoriť o projektoch dvojstrannej spolupráce v oblasti hospodárstva, dopravy a infraštruktúry, cezhraničnej spolupráce, obrany a vnútra. Tiež prediskutujú aktuálne témy európskej a medzinárodnej agendy.

Spoločné rokovanie vlád sa bude konať na základe dohody šéfov kabinetov Petra Pellegriniho a Andreja Babiša. Pôjde o šieste spoločné zasadnutie vlád oboch štátov v plnom zložení. Doteraz posledné spoločné rokovanie sa uskutočnilo 4. septembra 2017 v Lednici.