Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Slovenská Lienka pomoci je svetová

Na snímke symbolika verejnej zbierky Lienka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Spoluprácou s medzinárodne úspešným projektom dáva Lienka pomoci možnosť darcom pomôcť odkázaným seniorom a zároveň získať zážitok.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Aj tento rok Lienka pomoci pomáha seniorom, aby mohli starobu prežiť tam, kde sa cítia najlepšie - doma. V 5. ročníku sa verejná zbierka s posolstvom Starať sa je výhra ako jediná v strednej Európe spojila so svetovou online fundraisingovou platformou - prizeo.com.

"Je to portál, ktorý umožňuje obyčajným ľuďom zbierať peniaze v malom množstve na veľké veci, je to úplne nový inovatívny spôsob, ako ich zapojiť do charity," uviedla pre TASR Simona Bubánová z reklamnej agentúry Creative Department. "Na tomto projekte sa zúčastnili už aj Lady Gaga, Jamie Oliver, Miley Cyrus, Justin Bieber a mnoho ďalších celebrít. Tie do projektu venujú vždy nejakú cenu, ktorá sa nedá vyhrať ani kúpiť," doplnila ku globálnemu charitatívnemu portálu, ktorý dnes predstavili na tlačovej konferencii v Bratislave a ktorého prvou lokálnou aktivitou je jeho slovenská mutácia - prizeo.sk.



Spoluprácou s medzinárodne úspešným projektom dáva Lienka pomoci možnosť darcom pomôcť odkázaným seniorom a zároveň získať zážitok. Ten je spojený s tenistkou Dominikou Cibulkovou, ktorá sa do kampane zbierky zapojila aj v aktuálnom ročníku a víťazovi charitatívneho projektu daruje VIP backstage pass na Australian Open 2015. Šťastlivec, ktorý ho získa, môže k protinožcom zobrať aj priateľa či rodinného príslušníka. "Dostanú sa všade, do hráčskej reštaurácie, k šatniam, tam, kde sa normálny človek nikdy nedostane. Je tam toho dosť čo vidieť a čo robiť, určite sa nebudú nudiť," priblížila pobyt v Melbourne Dominika Cibulková.

Fotogaléria z tlačovej konferencie




Slovenskú zbierku tak budú mať možnosť podporiť prostredníctvom slávnej tenistky a globálneho charitatívneho portálu aj zahraniční darcovia. "Nepočítame s tým, že drvivá väčšina peňazí by prišla zo zahraničia, naopak, spoliehame sa na slovenskú komunitu. Je to veľmi progresívny spôsob, ako ľudí motivovať k tomu, že dávať peniaze na dobrú vec je výhra," podčiarkla Simona Bubánová.

Okrem prispenia cez www.prizeo.sk sú tento rok k dispozícii aj ďalšie možnosti, ako podporiť zbierku, ktorú organizuje Nadácia Socia. Vlani rozdelili sumu 50.000 eur medzi 28 projektov neziskových organizácií a samospráv. Vyzbierané peniaze pomohli zvyšovať kvalifikáciu opatrovateliek, umožnili nákup a požičiavanie rehabilitačných pomôcok do rodín a pomohli skvalitniť prepravnú službu pre imobilných seniorov. Tento rok môžu darcovia podporiť seniorov prispením do prenosných pokladničiek dobrovoľníkom na uliciach v piatok 3. októbra, zaslaním SMS v hodnote dve eurá na číslo 823 v sieťach všetkých operátorov či zaslaním ľubovoľnej sumy na účet 2621828221/1100 IBAN: SK5011000000002621828221. Viac informácií o verejnej zbierke a jej kampani nájdu záujemcovia na www.lienkapomoci.sk.