Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Slovenská pošta: Bankové služby poskytuje 365.bank cez Poštovú banku

Logo slovenskej pošty. Foto: TASR - Pavol Zachar

Uzatvoreniu dohody predchádzal proces, v rámci ktorého Slovenská pošta oslovila aj ďalšie banky na Slovensku.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Bankové služby na pobočkách Slovenskej pošty bude naďalej poskytovať 365.bank prostredníctvom Poštovej banky. Slovenská pošta a 365.bank sa dohodli na predĺžení spolupráce na základe zmluvnej opcie, ktorá vyplýva z doterajšej zmluvy o strategickej spolupráci. V utorok o tom informovala vedúca odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Jana Lukáčová.

Uzatvoreniu dohody predchádzal proces, v rámci ktorého Slovenská pošta oslovila aj ďalšie banky na Slovensku. "Slovenská pošta nadväzuje na dlhoročnú úspešnú spoluprácu s Poštovou bankou v oblasti poskytovania bankových služieb na poštách. Po oslovení viacerých subjektov a dôkladnom vyhodnotení ponúkaných podmienok sme sa so zástupcami Poštovej banky dohodli na predĺžení doterajšej spolupráce za nových, pre poštu ešte výhodnejších podmienok vďaka vyšším odmenám za poskytovanie bankových služieb," uviedol generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Slovenskej pošty Vladislav Kupka.

Bankové služby na pošte fungujú už 30 rokov a sú podľa Lukáčovej stabilnou súčasťou produktového portfólia Slovenskej pošty. Možno ich nájsť na viac ako 1300 poštách.

"Bankové služby sú neodmysliteľnou súčasťou služieb poskytovaných na poštách. Rovnaký model spolupráce banky a pošty funguje aj vo viacerých zahraničných krajinách a aj tam dokazuje svoje opodstatnenie. Prináša vzájomné synergie, a tiež sprístupňuje služby banky ľuďom aj v tých regiónoch Slovenska, kde iné banky nepôsobia," uviedol generálny riaditeľ 365.bank a Poštovej banky Andrej Zaťko.