Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Slovenská pošta dnes vydala voňavú vianočnú poštovú známku

Slovenská pošta (ilustračná foto) Foto: TASR

Súčasne s poštovou známkou vychádza aj celinová pohľadnica s natlačenou známkou a obálka prvého dňa s pečiatkou FDC.

Banská Bystrica 16. novembra (TASR) - Poštovú známku "Vianoce 2012 – Narodenie Krista" v nominálnej hodnote 0,40 eura, ktorá je opäť obohatená o vianočnú vôňu, vydala dnes Slovenská pošta (SP), a. s. TASR informovala Andrea Pivarčiová z odboru komunikácie SP.

Motívom poštovej známky je barokový obraz pripisovaný rakúskemu umelcovi Jozefovi Ignácovi Mildorferovi zo zbierok Slovenskej národnej galérie. V popredí dominuje polovičná figúra Panny Márie otočenej k dieťaťu, ktoré je obklopené ďalšími svätcami.

Slovenská pošta dnes vydala aj celinovú pohľadnicu s natlačenou známkou na adresnej strane, motív obrazovej časti pohľadnice, ako aj jej známka, sú identické s poštovou známkou "Vianoce 2012 – Narodenie Krista."

Súčasne s poštovou známkou vychádza aj obálka prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC s dátumom 16.11.2012 a domicilom Bratislava. Námetom prítlače na FDC je detail obrazu komponovaný do hviezdy a nápis Gloria in Excelsis Deo (Sláva Bohu na výsostiach). Autorom grafickej úpravy známky a FDC, ako aj výtvarného návrhu pečiatky, je akademický maliar Vladislav Rostoka.