Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Policajti letecky previezli ďalších cudzincov do Bulharska a Rumunska

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Na Slovensku sa nachádzali bez cestovných dokladov.

Bratislava 8. júna (TASR) - Slovenskí policajti počas uplynulých dní letecky previezli do Bulharska a Rumunska ďalších cudzincov, ktorí sa nachádzali na Slovensku bez cestovných dokladov. Obe krajiny rozhodnú o tom, či im bude udelený azyl alebo doplnková ochrana. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

"Začiatkom uplynulého týždňa príslušné bulharské orgány prevzali štyroch občanov Iraku, Afganistanu a Sýrie na letisku Sofia," priblížila. Rumunsko následne prevzalo v stredu (7. 6.) desiatich štátnych príslušníkov Pakistanu, Eritrey a Etiópie na letisku Otopeni v Bukurešti.

Letecký transfer vykonali policajti služby hraničnej a cudzineckej polície Prezídia PZ útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Sečovce a útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Medveďov v súčinnosti s leteckým útvarom rezortu vnútra.

"Vykonávanie tzv. dublinských transferov je jednou z foriem návratov štátnych príslušníkov tretích krajín do členskej krajiny, ktorá prijala ich zodpovednosť za posúdenie ich žiadostí o azyl na svojom území," vysvetlila Bárdyová.