Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

FOTO: Slovenskí turisti uviazli v Egypte

Zrušený let a čakajúci cestujúci z Egypta. Foto: Teraz.sk

Po 15-dňovej dovolenke mali Slováci dnes o 14:00 hod. odletieť z Egypta. V Hurgade však pravdepodobne zostanú aj ďalšiu noc.

Bratislava 31. mája (Teraz.sk) - Približne stopäťdesiat slovenských turistov uviazlo na letisku v egyptskej Hurgade. Ich lietadlo sa vraj pokazilo. Pre Teraz.sk to potvrdil jeden z turistov.

"Let nám zrušili a nemáme sa ako vrátiť na Slovensko," povedal nahnevaný turista s tým, že údajne sa malo ich lietadlo pokaziť, keď po nich letelo z Káhiry.

Po 15-dňovej dovolenke mali Slováci dnes o 14:00 hod. odletieť z Egypta. "Let mal na začiatku meškanie jednu hodinu, no každú hodinu pridávali ďalšiu," uviedol Slovák s tým že s cestovnou kanceláriou Sunflower Tours SK, u ktorej si dovolenku kúpil, komunikoval o vzniknutej situácii prostredníctvom sociálnej siete. "Uviedli, že ich vzniknutá situácia mrzí, že zodpovedná je letecká spoločnosť," informoval. Turisti podľa jeho slov možno odletia v sobotu (1. 6.), pravdepodobne po skupinách lietadlami, v ktorých budú voľné miesta.

Približne stopäťdesiat slovenských turistov uviazlo na letisku v egyptskej Hurgade. Ich lietadlo sa vraj pokazilo.
Foto: Teraz.sk


Zároveň sa posťažoval na delegáta, od ktorého vraj nedostali žiadne informácie a všetko si museli zistiť sami na letisku od personálu.

Krátko po osemnástej miestneho času dostali slovenskí turisti informáciu od personálu letiska, že dnes neodletia. "Cestovné poistenie nám platí len do dnešného dňa a zatiaľ stále zostávame tu," povedal bezradne.

Zrušený let a čakajúci cestujúci z Egypta.
Foto: Teraz.sk


Turisti mali podľa dostupných informácií odletieť spoločnosťou Orange2Fly. "Po troch hodinách čakania dali každému 4-decovú fľašu nápoja a kúsok bábovky," dodal.

Zrušený let a čakajúci cestujúci z Egypta.
Foto: Teraz.sk


Slováci uviaznutí v Hurgade poletia do Bratislavy v noci,do Košíc v sobotu večer



Slovenskí turisti, ktorí uviazli v egyptskej Hurgade a majú letieť do Bratislavy, budú cestovať na Slovensko o 3.00 h. Tí, ktorí sa vracajú do Košíc, poletia v sobotu o 20.40 h. TASR to potvrdila cestovná kancelária (CK) Sunflower Tours SK. Klienti sú momentálne ubytovaní v hoteli.

Pôvodný let cestujúcim odložili pre poruchu lietadla, doplnila kancelária. "Momentálne sa pracuje na zabezpečení náhradného letu pre všetkých 146 klientov," uviedla CK s tým, že všetci klienti majú zabezpečený hotel, v ktorom budú až do odletu.

"Klienti, ktorí letia z Hurgady do Bratislavy, budú letieť z Hurgady o 3.00 h v noci. Klienti, vracajúci sa do Košíc, budú letieť zajtra o 20.40 h," dodala CK. Tvrdí, že s klientmi sú v priamom kontakte zástupcovia kancelárie a priebežne ich informujú o situácii.