Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovensko pošle do Bulharska humanitárnu pomoc

Ilustračné fotoi. Foto: TASR/AP

Balkánska krajina požiadala o materiálnu humanitárnu pomoc EÚ kvôli nárastu nelegálnych prisťahovalcov.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Slovensko pošle do Bulharska humanitárnu pomoc. Balkánska krajina totiž požiadala o materiálnu humanitárnu pomoc EÚ kvôli nárastu nelegálnych prisťahovalcov, hlavne zo Sýrie. TASR o tom informoval Petar Lazarov z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky prostredníctvom ERC/MIC Brusel dostalo v stredu (16. 10.) vo večerných hodinách žiadosť o materiálnu humanitárnu pomoc pre Ministerstvo vnútra Bulharskej republiky.

"Na základe súhlasného stanoviska Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky zo 17. októbra 2013 k poskytnutiu pomoci pre sýrskych utečencov v Bulharsku sekcia krízového riadenia poskytne zo svojich humanitárnych zásob pomoc pozostávajúcu z poľných postelí s matracmi, prikrývok, jedálenských plastových nádob, plastových lyžíc a jedálenských termosiek," uviedol Lazarov.

Humanitárny materiál bude v sobotu (19. 10.) naložený na nákladné vozidlo s návesom v Logistickej základni pre krízové situácie Vajnory. Odovzdanie pomoci sa uskutoční v pondelok (21. 10.) v Sofii.