Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Slovensko má nového brazílskeho veľvyslanca, je ním L. Carneiro

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák dnes prijal novovymenovaného veľvyslanca Brazílie Luísa Antonia Balduína Carneira. Foto: MZV SR

Nový brazílsky veľvyslanec vystriedal Susan Kleebankovú.

Bratislava 22. februára (TASR) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák dnes prijal novovymenovaného veľvyslanca Brazílie Luísa Antonia Balduína Carneira, ktorý mu odovzdal kópie poverovacích listín. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

Nový brazílsky veľvyslanec vystriedal Susan Kleebankovú. Minister Lajčák vyzdvihol záujem Slovenska o rozširovanie vzťahov s Brazíliou, ktorá je 26. najväčším exportným partnerom SR a významným investorom na Slovensku.

Zároveň vyjadril nádej, že aj vďaka skúsenostiam nového veľvyslanca v oblasti obchodu a ekonomiky sa podarí úspešne nadviazať na doterajšiu spoluprácu.

Popri ekonomickej oblasti má Slovensko záujem aj o kontinuitu politického dialógu, ktorý by sa mal posilniť i tohtoročnou plánovanou návštevou premiéra SR Roberta Fica v Brazílii.

Brazílsky veľvyslanec Carneiro je ekonóm a diplomat so skúsenosťami z pôsobenia v medzinárodných organizáciách. Je tiež držiteľom diplomu zo sociológie na Národnej univerzite v Brazílii a pred príchodom na Slovensko pôsobil na veľvyslanectvách Brazílie v Indii, USA, ako aj na misii v Ženeve.