Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

VIDEO: SR posiela humanitárnu pomoc do Aleppa

Slovenská republika posiela z logistickej základne Ministerstva vnútra SR vo Vajnoroch konvoj s humanitárnou pomocou pre obyvateľov sýrskeho Allepa, ktorí sú zasiahnutí pokračujúcim ozbrojeným konfliktom v Sýrii. Foto: TASR - Michal Svítok

Celková hodnota humanitárneho nákladu prevyšuje sumu 127.000 eur.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Lukáš Parízek dnes o 8.30 h na logistickej základni ministerstva vnútra vo Vajnoroch odovzdal humanitárnu pomoc. Tú Slovensko posiela do troch nemocníc v sýrskom Aleppe, kde sa momentálne odohrávajú najväčšie boje v rámci ozbrojeného konfliktu v Sýrii. Konvoj so zdravotníckymi prístrojmi, posteľami pre nemocnice, dekami či prikrývkami by mal do Sýrie odísť v najbližších dňoch.



Celková hodnota humanitárneho nákladu prevyšuje sumu 127.000 eur. "Najväčšiu časť pomoci tvoria zdravotnícke prístroje pre anestéziológov, servoventilátory a monitor vitálnych funkcií pacienta ICARD od slovenského výrobcu Chirana Stará Turá," informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí (MZV) SR.

Ďalšiu časť materiálnej pomoci vyčlenili zo zásob Ministerstva vnútra (MV) SR, tvoria ju spacie vaky, uteráky, prikrývky a postele pre nemocnice v hodnote viac ako 27.000 eur. Časť pomoci poskytuje mimovládna organizácia Magna deti v núdzi. Slovenskú pomoc odovzdá nemocniciam organizácia Magna.