Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slovensko pošle 25 policajtov do Macedónska, 20 do Slovinska

Ilustračné foto Foto: TASR/MTI

V prípade Macedónska slovenská strana zabezpečí výstroj a výzbroj, podľa možností aj zariadenia na nočné videnie a motorové vozidlá.

Bratislava 13. januára (TASR) - Slovensko pošle do Macedónska na základe jeho žiadosti 25 policajtov. Na grécko-macedónskej hranici budú počas februára vykonávať spoločnú hliadkovú činnosť s maďarskými a českými kolegami. Ich pôsobenie sa po februári môže predĺžiť. Vláda dnes zobrala na vedomie informáciu o ich vyslaní.

"Toto rozhodnutie Slovenska je potvrdením solidarity pri riešení dramatickej situácie v rámci migračnej krízy prostredníctvom balkánskej cesty,"
uvádza sa v materiáli.

Slovenská strana zabezpečí výstroj a výzbroj, podľa možností aj zariadenia na nočné videnie a motorové vozidlá. Na Macedónsku bude strava, ubytovanie, pohonné látky a zdravotná starostlivosť.

Ďalších 20 strážcov zákona bude v druhej rotácii počas februára pôsobiť v Slovinsku. O pokračovanie poskytovania takejto pomoci požiadal na základe predchádzajúcich pozitívnych výsledkov generálny riaditeľ slovinskej polície. Dvadsaťčlenná jednotka tam vlani hliadkovala od 6. novembra do 22. decembra na vonkajšej schengenskej hranici.