Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovensko sa tento rok začne prezentovať jednotnou značkou

Na snímke sprava podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny, podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák, predseda vlády SR Robert Fico a podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír počas 198. schôdze vlády SR 17. februára 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Na tento účel vyhlásilo vlani ministerstvo zahraničných vecí verejné obstarávanie.

Bratislava 17. februára (TASR) - Verejnosť sa tento rok oboznámi s tým, ako vyzerá jednotná značka Slovenska pre jeho prezentáciu v zahraničí. Vláda dnes schválila materiál, ktorý sa venuje dôslednej implementácii vytvorenej značky do praxe.

Na tento účel vyhlásilo vlani ministerstvo zahraničných vecí verejné obstarávanie. Jeho víťaz - spoločnosť Creative Department vypracovala na základe požiadaviek príbeh, obsahovú identitu, slogan v šiestich jazykových mutáciách, ako aj vizuálnu identitu značky či komplexný brandbook a dizajnový manuál.

Súčasťou víťazného návrhu je tiež jednotný logotyp. Ten nahradí všetky aktuálne, ktoré v súčasnosti používajú Úrad vlády SR a ministerstvá. Nový logotyp zjednotil štátny znak SR, typografiu názvu inštitúcie a autorský grafický prvok, ktorý vizuálne odlišuje jednotlivé úrovne štátnej správy.

Ministerstvá by ho mali začať využívať do konca septembra. Musia tak zmeniť hlavičkové papiere, vizitky, info tabule, bannery, webstránky, profily na sociálnych sieťach, informačné a prezentačné či výstavné expozície.

Ostatné ústredné orgány štátnej správy môžu nový logotyp použiť v závislosti od svojich potrieb.