Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Slovensko sa vo štvrtok rozlúči so zosnulým biskupom Mons. F. Tondrom

Mons. František Tondra Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pohrebná sv. omša sa začne o 10.00 h v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule.

Bratislava/Spišská Kapitula 9. mája (TASR) - Slovensko sa vo štvrtok 10. mája rozlúči so zosnulým spišským emeritným biskupom Mons. Františkom Tondrom.

Pohrebná sv. omša sa začne o 10.00 h v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule. Jej hlavným celebrantom bude kardinál Joachim Meisner, kolínsky arcibiskup. Koncelebrovať budú kardinál Stanislav Dziwisz - krakovský arcibiskup, a apoštolský nuncius na Slovensku arcibiskup Mario Giordana. Pohrebné obrady povedie spišský biskup Štefan Sečka a homíliu prednesie košický arcibiskup a metropolita Bernard Bober.

Svätá omša bude latinsko-slovenská a sprevádzať ju bude svojím spevom Veľký diecézny zbor a orchester Spišskej diecézy. Omšu bude v priamom prenose vysielať STV 2, TV LUX a Rádio LUMEN.

Po bohoslužbe uložia pozostatky biskupa Tondru na cintoríne v Spišskej Kapitule, informovala dnes Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) v Bratislave.

Zádušná sv. omša za zosnulého spišského emeritného biskupa Františka Tondru sa konala v utorok 8. mája v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule za účasti veľkého počtu veriacich. Nechýbali medzi nimi veriaci z Hnilca, Dediniek, Zázrivej, Tvrdošína či Levoče, kde zosnulý biskup pôsobil ako správca farnosti. Hlavným celebrantom sv. omše bol spišský biskup Štefan Sečka, uviedla TK KBS.