Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

POZOR: Slovensko v sobotu zasiahnu horúčavy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Meteorológovia očakávajú, že v šiestich z ôsmich slovenských krajov môžu teploty v sobotu popoludní atakovať hranicu 35 až 37 stupňov Celzia.

Bratislava 16. júla (TASR) - Slovensko opäť zasiahne vlna horúčav. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na sobotu (18.7.) výstrahu pred vysokými teplotami. Platí pre celé územie Slovenska. Pre južnú polovicu krajiny dokonca druhého stredného stupňa.

Meteorológovia očakávajú, že v šiestich z ôsmich slovenských krajov môžu teploty v sobotu popoludní atakovať hranicu 35 až 37 stupňov Celzia.

Výstraha vydaná na sobotu, 18. júla 2015
Foto: shmu.sk


V Žilinskom, Prešovskom kraji a v severných okresoch Banskobystrického (Banská Bystrica, Brezno a Banská Štiavnica), Trenčianskeho (Považská Bystrica, Púchov a Ilava) a Košického kraja (Gelnica a Spišská Nové Ves) bude situácia o niečo priaznivejšia. Denné maximá by tu mali dosiahnuť 31 až 34 stupňov Celzia.

SHMÚ upozorňuje, že pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb bude v dôsledku takýchto teplôt vysoká. Horúčavy predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

Podrobnú predpoveď počasia v sedemdesiatich slovenských mestách a vo svete nájdete TU.