Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Diplomatické vzťahy medzi SR a Poľskom pripomína nová kniha

Ilustračná snímka. Foto: TASR- Roman Hanc

Publikácia vznikla na podnet veľvyslanca Poľskej republiky v SR Krzysztof Strzalka.

Bratislava 28. júna (TASR) - Tridsiate výročie nadviazania diplomatických vzťahov medzi Poľskom a Slovenskom pripomína dvojjazyčná kniha s názvom "Poľsko-Slovensko. Pri príležitosti 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov". Odprezentovali ju na stredajšej konferencii v Poľskom inštitúte v Bratislave. Nasledovala diskusia o perspektívach a výzvach v poľsko-slovenských vzťahoch. TASR o tom informovala Joanna Matloňová z Poľského veľvyslanectva v Bratislave.

Publikácia vznikla na podnet veľvyslanca Poľskej republiky v SR Krzysztof Strzalka. "V druhej polovici júla tohto roku ukončím svoju takmer päťročnú misiu na Slovensku. Zdá sa mi, že počas tohto nezabudnuteľného obdobia som oveľa lepšie spoznal Slovákov a Slovensko a aspoň čiastočne som prispel k upevneniu vzťahov medzi našimi susednými krajinami a taktiež k väčšiemu porozumeniu medzi Poliakmi a Slovákmi," uviedol veľvyslanec.

Kniha vznikla vďaka finančnej podpore Ministerstva zahraničných vecí Poľskej republiky a súkromnej spoločnosti, ktoré poskytli finančné prostriedky Veľvyslanectvu Poľskej republiky v Bratislave.