Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

Slovenský Červený kríž ponúkol pomoc s odstraňovaním škôd na Morave

Na snímke materiálne škody po silnej búrke a tornáde v obci Moravská Nová Ves v Juhomoravskom kraji, ktoré sa nachádza neďaleko hraníc so Slovenskom v piatok 25. júna 2021. Foto: TASR – Vladimír Miček

Obce hlásia poškodenie stoviek domov.

Bratislava 25. júna (TASR) - Slovenský Červený kríž ponúkol pomoc českým kolegom v súvislosti s odstraňovaním škôd po búrkach na Morave. TASR o tom informovala Silvia Kostelná zo Slovenského Červeného kríža.

„Naši kolegovia z pohraničných oblasti sú v úzkom spojení s kolegami z južnej Moravy, v prípade potreby sú pripravené tímy, ktoré pôjdu podať pomocnú ruku či vystriedať miestnych dobrovoľníkov Českého červeného kríža," spresnila generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža Zuzana Rosiarová.

Pomoc Českého červeného kríža v súvislosti s odstraňovaním škôd po búrkach na Morave možno podporiť prostredníctvom zbierkového účtu IBAN: CZ14 2700 0000 0000 0033 3999, SWIFT: BACXCZPP. Prispieť možno aj online: https://www.darujspravne.cz/daruj/castku/pomozte-hodoninsku.

Oblasť Břeclavska a Hodonínska na južnej Morave zasiahli vo štvrtok (24. 6.) večer silné búrky, ku ktorým sa pridalo aj tornádo. V dôsledku nepriaznivého počasia zomrelo najmenej päť ľudí. Zranenia utrpeli stovky ľudí. Obce hlásia poškodenie stoviek domov.