Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Slovenský veľvyslanec v Poľsku od roku 2011 porušuje dopravné predpisy

Vasil Grivna, archívne foto Foto: TASR

Na fotoradare veľvyslanca podľa portálov chytila varšavská mestská stráž tento rok len raz.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Slovenský veľvyslanec v Poľsku Vasil Grivna od roku 2011 porušuje dopravné predpisy. Tvrdia to portály tvnoviny.sk a topky.sk odvolávajúc sa na internetové vydanie poľského denníka Gazeta Wyborcza.

Na fotoradare veľvyslanca podľa portálov chytila varšavská mestská stráž tento rok len raz. Stalo sa to popoludní 28. mája, keď vošiel na križovatku ulíc Sobieského a Witosa. "Ak by nebol diplomat, dostal by pokutu 500 PLN (približne 118 eur)," uvádzajú tvnoviny.sk.

Pred tromi mesiacmi mohol podľa tvnoviny.sk zase dostať pokutu až 1000 PLN (približne 236 eur). Zastavili ho policajti v meste Alojzowie, Grivna tam mal výrazne prekročiť povolenú rýchlosť. "Nebolo to ale prvé stretnutie s cestnou políciou. Vlani v decembri ho zastavili v Makowci, pretože predbiehal na priechode pre chodcov a na križovatke," tvrdia tvnoviny.sk.

Poľský denník uvádza neoficiálne tvrdenie nášho diplomata, ktorý rýchlu jazdu vysvetľoval "otrasným stavom poľských ciest". Tvnoviny.sk oslovili aj hovorcu ministerstva zahraničných vecí Borisa Gandela. Ten odpísal, že "poľské orgány nezačali žiadne konanie voči nášmu veľvyslancovi a ministerstvo zahraničných vecí sa tak nemá k čomu vyjadriť."