Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Služobný úrad ministerstva spravodlivosti povedie Sylvia Beňová

Na snímke minister spravodlivosti SR Gábor Gál počas rokovania 100. schôdze vlády Slovenskej republiky v piatok 20. apríla 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Sylvia Beňová nahradí doterajšiu šéfku služobného úradu Janu Britaňákovú, ktorá viedla ministerský služobný úrad uplynulé dva roky v čase bývalej ministerky Lucie Žitňanskej (Most-Híd).

Bratislava 20. apríla (TASR) – Novou generálnou tajomníčkou služobného úradu Ministerstva spravodlivosti (MS) SR sa stane Sylvia Beňová. V piatok ju vymenovala vláda na návrh ministra Gábora Gála (Most-Híd).

Beňová nahradí doterajšiu šéfku služobného úradu Janu Britaňákovú, ktorá viedla ministerský služobný úrad uplynulé dva roky v čase bývalej ministerky Lucie Žitňanskej (Most-Híd), od 30. marca 2016. Na MS pracovala Beňová i doposiaľ, bola generálnou riaditeľkou ekonomickej sekcie

Britaňáková, ktorá doteraz na návrh Žitňanskej pôsobila ako generálna tajomníčka služobného úradu, má dôveru ministra a v úrade aj naďalej zostáva. "Dokonca sa dá povedať, že ešte v tesnejšej blízkosti ministra, pretože bude pôsobiť ako riaditeľka mojej kancelárie," oznámil Gál.

V prípade Beňovej nejde podľa neho o žiadneho nováčika. "Úrad dokonale pozná a myslím, že túto funkciu profesionálne zvládne," doplnil šéf rezortu.