Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

SME: Kurilovskú stretol osud Čentéša

Foto: Logo SME

Prezident SR zrejme luciu Kurilovskú, ktorá vyučuje na bratislavskej právnickej fakulte a je poradkyňou ministra spravodlivosti Tomáša Boreca, nevymenuje.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Minister vnútra Robert Kaliňák napokon predloží prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi návrh na vymenovanie Lucie Kurilovskej za novú rektorku policajnej akadémie.

Rozhodnutie Kaliňák odkladal pre výhrady Gašparoviča proti tejto nominácii. Tie podľa zistení denníka SME pretrvávajú a prezident SR zrejme Kurilovskú, ktorá vyučuje na bratislavskej právnickej fakulte a je poradkyňou ministra spravodlivosti Tomáša Boreca, nevymenuje. Bez rektora je akadémia od júna minulého roku, keď jej šéfa Václava Krajníka odviedli v putách pre podozrenie z korupcie. Kurilovskú minister vybral v apríli, v júni ju odsúhlasil akademický senát. Kurilovská potvrdila, že súhlas napriek očakávaným komplikáciám dáva. Prezidentská kancelária sa oficiálne k nominácii Kurilovskej nevyjadruje s vysvetlením, že návrh jej zatiaľ nedoručili. Neodpovedala ani, či má predstavu o inom kandidátovi. Viac si možno prečítať v článku s názvom "Kurilovskú stretol osud Čentéša", ktorý denník uverejnil na piatej strane.