Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

SME: Hedvigu teraz posúdi ortopéd

Foto: Logo SME

Informuje o tom denník Sme.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Zdravotný stav Hedvigy Žákovej-Malinovej z augusta 2006 znovu podľa denníka SME preskúmajú lekári. Generálna prokuratúra vydala uznesenie, ktorým do prípadu povolala košického znalca Borisa Lisánskeho z odboru ortopédie. Nový znalec má odpovedať na podobné otázky, akými sa zaoberal už zdravotný posudok Lekárskej fakulty Univerzity Komenského pod vedením jej dekana Petra Labaša.

Labašov posudok sa zaoberal zraneniami a stopami násilia, s ktorými v lete 2006 prišla Hedviga Malinová na nitriansku univerzitu s tým, že ju v parku prepadli dvaja holohlaví muži a na blúzku jej napísali "Maďari za Dunaj". Nové vedenie prokuratúry a nová dozorujúca prokurátorka teraz usúdili, že Labašov posudok je zlý. Labaš odovzdal prvú verziu posudku v roku 2009. Malinová sa podľa neho mohla sama pohryznúť do pery a vylučoval, že by ju napadli tak, ako tvrdila. Viacerí lekári, ktorých mená napísal pod posudok, však odmietli, že by na ňom seriózne spolupracovali.

Prokuratúra dala Labašovi posudok dopracovať, čo mu trvalo rok a pol. Nový znalec má znovu opísať, aké mala Malinová zranenia, vysvetliť rozpory medzi výpoveďami jednotlivých lekárov a preskúmať CT vyšetrenie jej hlavy. Výsledky má odovzdať do 22. decembra, informuje denník na druhej strane v článku s názvom "Hedvigu teraz posúdi ortopéd".