Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Sme: Hrušovský stráca vlastných

Foto: LOGO Sme

Informáciu priniesol denník Sme.

Bratislava 27. februára (TASR) - Čoraz horšie preferencie Pavla Hrušovského znervózňujú politikov Ľudovej platformy, uvádza denník SME. Najmä ľudia z SDKÚ-DS a Mosta-Híd naňho už niekoľko dní tlačia, aby sa prezidentskej kandidatúry vzdal.

Dúfajú, že ak by Hrušovský ešte teraz podporil niekoho iného, mohol by sa do druhého kola s Robertom Ficom dostať aj skúsenejší politik, ako je Andrej Kiska. Vraví sa najmä o Milanovi Kňažkovi. Za predsedom svojho poslaneckého klubu naďalej stojí KDH. Podpredseda hnutia Július Brocka označil úvahy o odstúpení za porazenecké. Skončiť s kampaňou zatiaľ nechce ani samotný Hrušovský.

V SDKÚ-DS a Moste-Híd sa diskutuje aj o tom, že by pre pravicu bolo lepšie, ak by s Hrušovským odstúpili aj ďalší menej úspešní kandidáti. Napríklad Ján Čarnogurský či Gyula Bárdos z SMK. Takéto gesto by vraj mobilizovalo pravicových voličov a nemuselo by pôsobiť ako Hrušovského prehra. Bárdos podobné úvahy odmieta. "Neuvažujem, že by som odstúpil", povedal. Denník o tom informoval na prvej a druhej strane v článkoch "Hrušovský stráca vlastných" a "Hrušovskému neveria vlastní".