Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Sme: Polis: SDKÚ klesá mimo parlamentu

Foto:

Informáciu priniesol denník Sme.

Bratislava 1. august (TASR) - Hlavným konkurentom vládneho Smeru-SD by v parlamentných voľbách bola strana Sieť Radoslava Procházku, potvrdzuje dlhší trend prieskum agentúry Polis. Ako ďalej informuje denník SME, Sieti namerali podporu asi 16 percent voličov. Po troch mesiacoch, počas ktorých jej preferencie rýchlo rástli, sa rast zastavil. V júni mala v Polise 16 percent, podľa konkurenčnej agentúry Focus vyše 15.

Na podpore Siete sa zatiaľ neprejavila kauza nahrávky, na ktorej vystupuje Procházka s Igorom Matovičom (OĽaNO). "Agentúra dáta zbierala pred jej zverejnením," vraví šéf Polisu Ján Baránek. Procházka na nahrávke žiada inzerciu bez bloku a odhaduje náklady na prezidentskú kampaň dvojnásobné oproti tomu, aké potom oficiálne priznal. Po jej zverejnení Procházka tvrdil, že je nahrávka účelovo zostrihaná. Voľby by podľa Polisu vyhral Smer-SD s viac ako 35 percentami, v parlamente by okrem neho bolo ešte päť strán.

Tretí by skončil Most-Híd, darí sa aj Strane maďarskej komunity (SMK). Mimo by skončili Sulíkova Sloboda a solidarita (SaS) aj Nova Daniela Lipšica. Žiadnu z nich by nevolili ani štyri percentá ľudí. Čoraz viac stráca SDKÚ-DS, ktorá bola kedysi najsilnejšou pravicovou stranou. V júli by jej dalo hlas len 3,9 percenta voličov, predstihla by ju dokonca aj Slovenská národná strana (SNS). Denník o tom informoval na druhej strane v článku s názvom "Polis: SDKÚ klesá mimo parlamentu".