Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SME: Kováčik mlčí o Ficovi a Gorile

Foto:

Denník pripomína, že vyšetrovanie pod Kováčikovým dozorom nedospelo nikam. Šéf prokuratúry Jaromír Čižnár predložil nomináciu Kováčika do parlamentu po tom, ako zvíťazil v konkurze, kde súťažil sám.

Bratislava 5. mája (TASR) - Objasniť úlohu premiéra Roberta Fica v kauze Gorila odmieta Dušan Kováčik v čase, keď opätovne kandiduje za šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry, informuje denník SME.

V Národnej rade SR bude o ňom rozhodovať Smer-SD, ktorý má väčšinu. Denník pripomína, že vyšetrovanie pod Kováčikovým dozorom nedospelo nikam. Šéf prokuratúry Jaromír Čižnár predložil nomináciu Kováčika do parlamentu po tom, ako zvíťazil v konkurze kde súťažil sám. Ústavnoprávny výbor sa návrhom bude zaoberať 6. mája. Exministerka spravodlivosti nepovažuje za zdravé, že Kováčik nemal žiadneho súpera. Exministrovi Lipšicovi je ľúto, že do výberového konania sa nik iný neprihlásil. Kováčik žiadosť denníka o rozhovor odmietol pre zaneprázdnenosť. Šéf prokuratúry Jaromír Čižnár v piatok neodpovedal, ako je s vyšetrovaním Gorily spokojný, dodáva denník v článku uverejnenom na druhej strane pod titulkom "Kováčik mlčí o Ficovi a Gorile".