Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

SME: Merkelová bola kedysi na Slovensku často. Ako príjemná vedkyňa

SME Foto: sme.sk

Univerzita Komenského chce nemeckú kancelárku 20. októbra oceniť čestným doktorátom za jej podporu vzdelania a výskumu a aj za politické aktivity.

Bratislava 8 októbra (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová by si za necelé dva týždne mala prísť na Slovensko po čestný doktorát Univerzity Komenského, prináša informáciu denník SME na strane tri v článku "Vedci: Merkelová aj dobre vyzerala".

Merkelová ako chemická fyzička v osemdesiatych rokoch minulého storočia viackrát navštívila Slovensko. Zúčastnila sa tu na niekoľkých vedeckých konferenciách. Univerzita Komenského ju chce 20. októbra oceniť čestným doktorátom za jej podporu vzdelania a výskumu a aj za politické aktivity.

Nemecká strana termín zatiaľ oficiálne nepotvrdila, odkazujú, že tak urobia tesne pred jej príchodom na Slovensko. Viac detailov z programu nemeckej kancelárky neprezradil ani náš Úrad vlády SR, na Slovensku by sa však mala zdržať iba niekoľko hodín, počas ktorých okrem oceňovania absolvuje aj oficiálne stretnutia.