Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

SME: Prezident nemá jasné alibi

Foto:

Oficiálny dokument podľa denníka ukazuje, že z dovolenky sa mal vrátiť domov už niekoľko dní pred tým, ako teraz tvrdí prezidentská kancelária.

Bratislava 11. januára (TASR) - Prezidentská kancelária nehovorí zrejme podľa denníka SMEpravdu o pobyte prezidenta Ivana Gašparoviča v Chorvátsku v čase, keď na Lešti nešťastnou náhodou prišiel o život jeho priateľ, poľovník Michal Bobák. Gašparovičovu prítomnosť pri tragédii z leta 2009 naznačil bloger Juraj Poláček. Gašparovič podal trestné oznámenie pre ohováranie. Jeho hlavným argumentom je, že v čase tragédie bol preukázateľne na dovolenke v Chorvátsku. Z dostupných informácií však vyplýva, že už bol doma. Potvrdzuje to aj list predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) z 30. júla 2009 s podpisom Ivana Gašparoviča.

Tento oficiálny dokument podľa denníka ukazuje, že z dovolenky sa mal vrátiť domov už niekoľko dní pred tým, ako teraz tvrdí prezidentská kancelária. Listom predsedovi NR SR prezident vrátil do parlamentu novelu zákona o odpadoch. Nezrovnalosti denníku nevysvetlil hovorca prezidenta Marek Trubač. Neodpovedal, či trvajú na tom, že v čase smrti poľovníka bol Gašparovič ešte v zahraničí. Prípadne či to vedia preukázať. Viac informácií prináša denník na titulnej strane v článku s názvom "Prezident nemá jasné alibi" a na druhej strane v príspevku s názvom "Gašparovičova obrana má chyby".