Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Sme rodina: Do Marrákeša by nemal ísť nik, Lajčák by mal podať demisiu

Na archívnej snímke poslanec NR SR Boris Kollár. Foto: TASR - Martin Baumann

Predstavitelia hnutia to uviedli po tom, ako väčšina pléna migračný pakt odmietla.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Opozičné hnutie Sme rodina Boris Kollár naďalej trvá na odmietavom postoji Slovenskej republiky ku Globálnemu paktu OSN o migrácii. Predstavitelia hnutia to uviedli po tom, ako väčšina pléna migračný pakt odmietla.

"Tento dokument pripomína salámovú metódu, ktorou nám postupne niekto naruší suverenitu nášho štátu. Pre rovnaký dôvod od podpisu dokumentu odstúpilo aj susedné Rakúsko. Až v 17 bodoch podľa nich narúša tento pakt národnú suverenitu v rozhodovaní. My sa musíme postarať o našich občanov, potom môžeme niekomu dobrovoľne pomáhať, ale v žiadnom prípade sa k tomu nemôžeme zaväzovať v žiadnom podobnom dokumente," uviedol líder Sme rodina Boris Kollár, ktorý je presvedčený, že za Slovensko by do Marrákeša určite nemala ísť žiadna delegácia.



Sme rodina bude teraz pozorne sledovať, aký postup nakoniec zvolí vládna koalícia, "v ktorej sa aj pri tak jednoznačnej téme opäť ukazuje chaos vládneho zlepenca". "Predseda vlády, minister zahraničných vecí, koaličná strana SNS, každý z nich má iný názor a postoj. Jednota im je cudzia. Rovnako sme zvedaví, akú váhu má slovo ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, v krátkom čase by mal podať demisiu," doplnil Kollár.