Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Boris Kollár o troch poslancoch: Kto chce odísť, nech odíde hneď

Martina Šimkovičová Foto: TASR - Pavel Neubauer

Predseda strany Sme rodina po kritike troch svojich poslancov pripustil, že ich možno zo strany pošle preč aj sám.

Bratislava 31. mája (TASR) - Trojica poslancov NR SR z hnutia Sme rodina Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek možno príde o členstvo v klube. Dôvodom má byť podľa TASR ich slabá poslanecká aktivita. "Nechodia mi na klub, ignorujú všetko. Nemôžete si prísť len do pléna niečo odhlasovať," povedal pre Teraz.sk Kollár, ktorý dokonca nevylučuje, že poslancov vyzve na odchod zo strany.

Dodal, že vôbec nechápe informácie, podľa ktorých chcú poslanci zakladať vlastnú politickú platformu. Ak chcú odísť zo Sme rodina, majú tak podľa Kollára urobiť hneď. "Keď prídem na Slovensko, tak sa s nimi stretnem a budem to riešiť," povedal pre Teraz.sk Kollár, ktorý je aktuálne v zahraničí.

"Po návrate Borisa Kollára by mal zasadnúť klub a tam by sme mali prijať stanovisko k súčasnej situácii," povedal pre TASR poslanec Sme rodina Peter Pčolinský. Situácia je dnes podľa neho taká, že Kollár nie je spokojný s prácou a aktivitou troch poslancov. Či hrozí trojlístku vyhodenie z klubu, Pčolinský nepovedal.

O odchode trojice poslancov sa hovorilo už pred pár týždňami. Kollár vtedy pre TASR povedal, že nikto neodchádza. Šimkovičová informácie o odchode tiež napokon poprela. Denník N v pondelok (30.5.) informoval, že trojlístok plánuje založiť platformu v parlamente. Kollár denníku povedal, že Marček, Šimkovičová a Holúbek v parlamente nič nerobia, s ničím neprichádzajú, len tam sedia a hlasujú.

Hnutie Sme rodina získalo v marcových parlamentných voľbách 6,6 percenta hlasov. To mu prinieslo 11 poslaneckých kresiel. Ak by trojica poslancov odišla, alebo by ich vyhodili, klub by mal len osem poslancov. Ešte by existovať mohol, ale nesmel by už prísť o žiadneho zákonodarcu, inak by zanikol.