Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Sme rodina podporí schôdzu NRSR k hraniciam, PS nie

Na archívnej snímke uprostred predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Kollár apeloval na riešenie situácie s nelegálnou migráciou.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Hnutie Sme rodina podporí mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k zatvoreniu hraníc v súvislosti s nelegálnou migráciou. Avizoval to predseda hnutia a parlamentu Boris Kollár v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka iniciatívu Smeru-SD kritizoval a hovoril o pokrytectve. Nezaradený poslanec z jeho strany schôdzu nepodporí.

Kollár apeloval na riešenie situácie s nelegálnou migráciou. Preto jeho hnutie podporí aj mimoriadnu schôdzu, ktorú inicioval Smer-SD a ktorej cieľom je zaviazať vládu k obnove kontrol na hraniciach s Maďarskom. Podľa Kollára sa tí, ktorí žijú v prihraničných oblastiach v Maďarsku, cez hranice dostanú. Podčiarkol, že kontrolovať by sa mali najmä kamióny a dodávky.

Šimečka hovorí o kampaňovej akcii Smeru-SD. Postup slovenského parlamentu a najmä Smeru-SD je podľa jeho slov pokrytecký. Považuje za zjavné, že jedným z dôvodov zvýšeného tlaku nelegálnej migrácie sú tlačivá, ktoré zaviedla ešte vláda Smeru-SD. Podotkol, že problém treba riešiť najmä v Maďarsku a na vonkajšej Schengenskej hranici.