Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Slovensko

SME: RTVS odmieta odvysielať kritický film o soche Svätopluka

Foto: SME

Prvý film nepriaznivo zobrazuje vrcholných predstaviteľov Smeru-SD, druhý zachytáva neúprimnosť prezidenta SR Ivana Gašparoviča, píše denník SME.















Bratislava 7. januára (TASR) - Verejnoprávna RTVS odmietla odvysielať dokumenty V tieni kráľa Svätopluka a Zasľúbená zem, prosím vystupovať, na ktoré za predchádzajúceho vedenia schválila peniaze. Údajne, filmy o nacionalizme a migrantkách odvysielala po "odstránení koncepčných nedostatkov".

Prvý film nepriaznivo zobrazuje vrcholných predstaviteľov Smeru-SD, druhý zachytáva neúprimnosť prezidenta SR Ivana Gašparoviča, píše denník SME. Producent filmov Robert Kirchhoff hovorí o cenzúre a za rozhodnutím vidí strach z politikov. Ľudia v televízii sa podľa neho boja pustiť ostrý politický film zo strachu, že prídu o prácu.

"Dvadsať rokov po roku 1989, keď sme sa slobodne rozhodli nežiť v diktatúre, je to škandál, nerozumiem, prečo je televízia stále v područí politikov", hovorí Kirchhoff. Ak RTVS filmy nepustí, zváži ich sprístupnenie na webe, píše denník. Podľa RTVS však výhrady nesúvisia s politikou. Téme sa venuje denník na prvej a piatej strane v článkoch s názvami "Filmár viní RTVS z cenzúry", "RTVS prekáža film s Paškom" a "Čo neuvidíte: klamstvá politikov".