Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

SMER-SD: Rašiho sa chystajú očierniť v čase moratória

Na ilustračnej snímke vpravo primátor Košíc Richard Raši. Foto: TASR/František Iván

Tlačový odbor Smeru spolu s vyhlásením zverejnil aj zmluvu, ktorá dokazuje, že predaj prebytočného majetku podpísali za čias ministra Ivana Uhliarika (KDH) a nie Richarda Rašiho (Smer-SD).

Bratislava 14. novembra (Teraz.sk) - Volebný štáb Richarda Rašiho zachytil informáciu, že denníky SME a Korzár sa zajtra, teda vo volebný deň a v čase moratória chystajú očierniť jeho osobu. Túto informáciu dnes prostredníctvom Originálnej textovej služby TASR zverejnil Tlačový odbor strany Smer-SD.

"Nástrojom má byť odpredaj prebytočného majetku Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach spoločnosti VZT MONT, a. s. Košice, údajne počas jeho (Rašiho, poz. Teraz.sk) pôsobenia vo funkcii ministra zdravotníctva. Táto informácia je však preukázateľne nepravdivá," vyhlasuje Smer-SD.

"Spomínaný odpredaj uskutočnila nemocnica 1. októbra 2010, teda v čase, keď bol ministrom zdravotníctva Ivan Uhliarik, o čom svedčí kúpno-predajná zmluva podpísaná jeho nominantkou a riaditeľkou nemocnice, Ivetou Marínovou. 19. 10. 2010 tento odpredaj odsúhlasilo ministerstvo financií pod vedením Ivana Mikloša," uvádza sa vo vyhlásení.

Archívna snímka. Ivan Uhliarik.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Tlačový odbor Smeru-SD apeluje na médiá a verejnosť, aby odsúdili prístup dvoch denníkov a nepridávali sa k nemu.

Ako dôkaz Smer-SD priložil k vyhláseniu dotyčnú kúpno - predajnú zmluvu, tu vám ponúkame fotokópie dvoch dokumentov (celý súbor má Teraz.sk k dispozícii):


Foto: Screenshot


Bez popisu
Foto: Screenshot