Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

Smer-SD bude hovoriť o prezidentskom kandidátovi koncom roka

Premiér Robert Fico Foto: TASR/Michal Svítok

"Máte pocit, že nemám čo robiť v tomto okamihu?" odpovedal Robert Fico na novinársku otázku, či sa bude uchádzať o hlasy v prezidentských voľbách.

Bratislava 28. februára (TASR) - V strane Smer-SD v súčasnosti nepovažujú tému kandidáta strany do prezidentských volieb za podstatnú. Povedal to dnes premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico. Keďže vláda súperí s problémami ako je nezamestnanosť, či hospodársky rast, podľa neho o tejto téme začnú hovoriť na konci tohto roku.

"Máte pocit, že nemám čo robiť v tomto okamihu?" odpovedal Fico na novinársku otázku, či sa bude uchádzať o hlasy v prezidentských voľbách. "Máme toľko povinností a toľko starostí, že ani mi to nepríde na rozum, čo bude v apríli v roku 2014," dodal.

Prezidentskú kandidatúru dnes ohlásil podnikateľ a zakladateľ charitatívnej organizácie Dobrý anjel Andrej Kiska. Na tlačovej konferencii vyhlásil, že v prezidentských voľbách chce poraziť Roberta Fica. "Bol som vždy toho názoru, že keď niekto ide kandidovať na post prezidenta, tak kandiduje preto, aby bol zvolený, aby bol dobrý prezident, nie preto, aby niekoho porazil," reagoval Fico.