Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

ZVUK:Zaplatí Matovič milión SMERu-SD? V nahrávke s Procházkom zahrešil

Na kombosnímke politici Igor Matovič z OĽANO-NOVA (vľavo) a Radoslav Procházka zo #Siete (vpravo). Foto: TASR

Poslanecký klub SMER-SD vyzýva verejnosť, aby si vypočula 32. minútu a 30. sekundu rozhovoru I. Matoviča s Radoslava Procházku v súvislosti s vulgarizmami od Matoviča.

Bratislava 23. februára (TASR) - V súvislosti s vyhlásením opozičného poslanca Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA), že v živote nepoužil tie „najvulgárnejšie slová“, vyzýva vedenie poslaneckého klubu Smer-SD verejnosť, aby si vypočula nahrávku známeho rozhovoru medzi Matovičom a Radoslavom Procházkom. Uvádza sa to v stanovisku vedenia poslaneckého klubu Smer-SD zaslanom do redakcie TASR.

V stanovisku s názvom Nahrávka usvedčuje Matoviča z klamstva sa konštatuje, že „Igor Matovič, ktorý sa neštíti nazývať svojich kolegov termínmi ako špina a pod., je podvodník a klamár. Líder Obyčajných ľudí v uplynulých dňoch vyhlásil, že nikdy nepoužil vulgárne slovo a vyzval verejnosť k predloženiu dôkazu. Vyzývame verejnosť, aby si vypočula 32. minútu a 30. sekundu známeho rozhovoru, ktorý nelegálne nahral práve Matovič s Radoslavom Procházkom, a urobila si názor, kto je skutočne klamár.

Matovič sa na brífingu dňa 14. februára tohto roka ohradil voči tvrdeniam, že by sa mal vulgárne vyjadrovať v parlamente. „Tak ako tu stojím, na zdravie svojich detí prisahám, že v živote som nepoužil najvulgárnejšie slová, ktoré sa na Slovensku používajú ako označenie pohlavných orgánov ženy, muža, sexuálneho styku alebo označenie pobehlíc na ulici. V živote som takéto slová nepoužil a dávam verejnú ponuku komukoľvek, kto príde zo zvukovou nahrávkou Matoviča, kde použil jedno takéto slovo, dostane milión eur,“ uviedol okrem iného Matovič.

Poslanecký klub Smeru-SD spolu s tlačovým vyhlásením poskytol aj úryvok z nahrávky, tu je jeho prepis:

Matovič (32:30) - "...z tých antificovoličov, ktorí budú, tak by viac ako tretina si musela povedať: Ser..m na to, do p.... A prečo?"


Tu je samotná zvuková slučka:



Reakcia OĽANO-NOVA


OĽaNO-NOVA považuje stanovisko strany Smer-SD za snahu o diskreditáciu Matoviča a pokus prekryť jej zlyhanie v kauze energií. "Keď v lete 2015 unikla nahrávka z polície do médií, už vtedy sa objavili obvinenia, že Igor Matovič na tomto mieste nahrávky použil vulgárne slovo. Po zvukovej analýze sa preukázalo, že ide o slovné spojenie 'do prčíc'," uviedol Dano Mitas z odboru komunikácie s médiami OĽaNO-NOVA. Matovič si podľa neho za svojou ponukou stále stojí.