Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Smer-SD ponúka stabilnejší predpoklad pre spoluprácu, tvrdí J. Paška

Na snímke podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslav Paška Foto: TASR/Andrej Galica

V sobotnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal podpredseda SNS Jaroslav Paška.

Bratislava 12. marca (TASR) – Cieľom Slovenskej národnej strany (SNS) je vytvoriť stabilnú vládu. V tomto smere vidia národniari výhodu v strane Smer-SD, ktorá podľa nich ponúka stabilnejší predpoklad pre ďalšiu spoluprácu. V sobotnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal podpredseda SNS Jaroslav Paška.



"Z nášho pohľadu súčasná komunikácia so stranou Smer-SD je výhodnejšia tým, že nám ponúka ucelený poslanecký klub, ktorý má veľký počet členov a má program, kde si vieme pomerne jednoducho tie vzájomné animozity alebo tie problémy, ktoré máme v programoch, vyriešiť," uviedol Paška v diskusii. Upozornil, že na pravej strane politického spektra je viacero strán a hľadanie spoločných prienikov bude komplikovanejšie. "Z hľadiska zloženia pravicového spektra vidíme isté riziká," dodal Paška. Podpredseda SNS zopakoval, že sú za stabilnú vládu. Ak sa takú vládu nepodarí zložiť, sú pripravení rokovať aj o predčasných voľbách.



Podľa podpredsedníčky strany SaS Jany Kiššovej by koalícia zložená zo šiestich pravicových strán dokázala spolu vládnuť a takáto vláda by bola stabilná. "Verím, že je to o tom sadnúť si za jeden stôl, povedať si jasné, zrozumiteľné, možno detailné pravidlá a tie musia byť základom stability," uviedla. Ako dodala, je tu nádej, že vznikne pravicová a nekorupčná vláda.

Ak bude Smer-SD zostavovať budúcu vládu, jediným kandidátom na predsedu vlády je Robert Fico. V diskusii to uviedol podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák. "Neviem si predstaviť, že by sme boli v ľubovoľnej inej vláde, kde by víťaz volieb a zároveň ten, ktorý získal najväčší počet preferenčných hlasov, nebol zároveň premiérom," dodal s tým, že žiadna iná alternatíva pre stranu Smer-SD nie je akceptovateľná. Pripustil, že strana očakávala, že vo voľbách dostane o tri až štyri percentá hlasov viac.