Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Smer-SD sa podľa M. Glváča vyjadrí až k reálnym výsledkom

Na Slovensku sa v sobotu 5. marca 2016 uskutočnili parlamentné voľby, v ktorých sa o priazeň voličov uchádzalo 23 politických strán. Na snímke Martin Glváč počas rozhovoru s novinármi pred centrálou Smeru-SD. Foto: TASR/Martin Baumann

On osobne by považoval za nezdar to, keby Smer-SD získal pod 30 percent.

Bratislava 6. marca (TASR) - Smer-SD sa podľa ministra obrany Martina Glváča vyjadrí k výsledkom sobotňajších (5.3.) parlamentných volieb až po reálnych výsledkoch zo Štatistického úradu SR. Glváč bol po dlhom čase jediným predstaviteľom strany, ktorý prišiel medzi novinárov.

"Počkáme na reálne výsledky. Zatiaľ sú to lepšie prieskumy," reagoval na zverejnený exit poll, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra Focus. Podľa neho získal Smer-SD 27,3 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostal aj Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko so 6,8 percentami.

"Nie je to dobrý signál a budeme sa s ním musieť určite vyrovnať," poznamenal na margo toho, že by brány Národnej rady SR prekročila tiež strana Mariana Kotlebu.

Ako dodal Glváč, ak by sa tak stalo, tak by to bol neúspech nielen niektorých klasických politických strán, ale celého Slovenska.

On osobne by považoval za nezdar to, keby Smer-SD získal pod 30 percent.