Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Smer-SD zhodnotí svoje vládnutie a predstaví povolebné priority

Na snímke zľava predseda strany Smer- SD a premiér SR Robert Fico, podpredseda strany Marek Maďarič, predsedníčka klubu poslancov strany v NR SR Jana Laššáková, podpredseda Dušan Čaplovič a generálny manažér Smeru-SD Ján Richter. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Smer-SD má zatiaľ na svojej internetovej stránke päticu priorít na roky 2016 až 2020, pričom sľubuje, že ich bude presadzovať, ak bude súčasťou novej vlády.

Bratislava 13. februára (TASR) - Zhodnotenie štyroch rokov vládnutia a predstavenie priorít na roky 2016 až 2020 sú hlavnými témami programovej konferencie Smeru-SD, ktorá sa dnes uskutoční v Banskej Bystrici. Na podujatie príde predsedníctvo vládnej strany, všetci kandidáti do Národnej rady SR, predsedovia krajov, primátori či sociálni partneri. Podľa hovorkyne strany Ľubice Končalovej ide asi o 500 ľudí.

Smer-SD má zatiaľ na svojej internetovej stránke päticu priorít na roky 2016 až 2020, pričom sľubuje, že ich bude presadzovať, ak bude súčasťou novej vlády. Strana chce presadzovať ekonomiku, ktorá je vyvážená, podporujúca hospodársky rast a zachovávajúca zdravé verejné financie, ako aj férové a dôstojné podmienky zamestnancov v pracovných vzťahoch.

Pri bezpečnosti štátu Smer-SD hovorí o vnútornej, ako aj vonkajšej bezpečnosti a potravinovej sebestačnosti krajiny. Vo sfére zdravotníctva, školstva a dopravy chce Smer-SD pokračovať vo zvyšovaní platov zamestnancov v školstve a zdravotníctve, avizuje modernizáciu týchto sektorov aj s využitím zdrojov EÚ a ďalšiu výstavbu infraštruktúry podporujúcu rozvoj regiónov.

Štvrtá priorita hovorí o zvyšovaní životnej úrovne ľudí, a to ďalším znižovaním miery nezamestnanosti, zvyšovaním minimálnej mzdy a rastom príjmov ľudí s nižšími príjmami, ako aj dôchodcov a mladých rodín. Poslednou piatou prioritou je posilňovanie právneho štátu, kde Smer-SD avizuje ďalšie zvyšovanie vymožiteľnosti práva, zachovanie kontrolných funkcií voči exekutíve a pokračovanie a rozvoj nástrojov vyššej transparentnosti a efektívnosti verejnej správy.