Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ak sa smerovanie SDKÚ-DS nezmení, Nová Generácia vystúpi zo strany

SDKÚ-DS Foto: TASR

NG nedôveruje Pavlovi Frešovi a je presvedčená, že pod jeho vedením strana zanikne.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Združenie mládeže v SDKÚ-DS Nová Generácia (NG) hrozí odchodom zo strany. Ako dnes vyhlásil jej šéf Tomáš Smutný, ak sa na mimoriadnom sobotňajšom (27. 9.) Kongrese radikálne nezmení smerovanie strany, mladí zvážia odchod.

"Nová Generácia vyjadruje vážny nesúhlas s ďalším pôsobením Pavla Freša ako predsedu SDKÚ-DS. Aj napriek vnútrostraníckym a mimostraníckym výzvam je zreteľná dohoda Pavla Freša s lídrami niektorých regiónov a delegátmi kongresu na zachovaní súčasného stavu," uviedol Smutný. Rozhodol sa preto, že ak Frešo ostane predsedom alebo nový stranícky šéf nepredstaví radikálnu zmenu smerovania strany, zvolá mimoriadny kongres NG. Práve na ňom by sa malo rozhodnúť o vystúpení mladých z SDKÚ-DS.

NG nedôveruje Pavlovi Frešovi a je presvedčená, že pod jeho vedením strana zanikne. "V prípade, že Nová Generácia vystúpi z SDKÚ-DS, ostane pôsobiť ako pravicová organizácia otvorená pre všetkých mladých ľudí, ktorí nie sú spokojní s vládou Smeru-SD a s tým, kam sa Slovensko uberá a ktorí chcú, aby na Slovensku nastala opäť zmena k lepšiemu," dodal Smutný.

Mimoriadny Kongres strany sa uskutoční v sobotu v Senici. Na Frešovo miesto je pripravený kandidovať exposlanec Ondrej Matej, ktorý svoj zámer predstavil v pondelok (22. 9.) aj v spoločnosti piatich krajských straníckych šéfov.