Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Slovensko

SMK: Máme záujem o post podpredsedu NSK

Uprostred predseda SMK Jószef Berényi Foto: TASR/Michal Svítok

Na dnešnej tlačovej konferencii po skončení zasadnutia Republikovej rady SMK v Bratislave to povedal predseda strany József Berényi.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Strana maďarskej komunity (SMK) by chcela obsadiť post jedného z podpredsedov Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Na dnešnej tlačovej konferencii po skončení zasadnutia Republikovej rady SMK v Bratislave to povedal predseda strany József Berényi.

Podľa jeho slov by obsadenie postu podpredsedu kandidátom SMK mohlo zlepšiť "nezdravú" slovensko-maďarskú situáciu v Nitrianskom kraji. "Teraz je to na Smere a KDH, ako víťazoch volieb, či našu predstavu budú akceptovať," uviedol Berényi. Dodal, že kandidátom by mohol byť hocikto z 15 poslancov, ktorých má SMK v zastupiteľstve NSK. "Konkrétne meno by mohlo byť aj kompromisom a výsledkom rokovania medzi Smerom, KDH a SMK," konštatoval.

Podľa jeho ďalších slov, že ešte nie je isté, kto bude SMK zastupovať na poste podpredsedu v Trnavskom samosprávnom kraji, v Bratislavskom samosprávnom kraji by to podľa jeho slov mala byť opäť Gabriella Németh. "Rokovania však ešte nie sú ukončené," dodal.