Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

SMK ponúkla OKS miesta na kandidačnej listine, možno ich prijme

Ondrej Dostál Foto: TASR/Michal Svítok

OKS už má skúsenosti s kandidatúrou svojich členov na kandidačnej listine inej politickej strany. V roku 2010 sa štvorica členov OKS dostala do parlamentu na kandidačnej listine Mosta-Híd.

Bratislava 7. júla (TASR) - Strana maďarskej komunity (SMK) ponúkla miesta na kandidačnej listine pre budúcoročné parlamentné voľby Občianskej konzervatívnej strane (OKS). Jej šéf Ondrej Dostál nevylučuje, že sa členovia OKS objavia na kandidačnej listine SMK.

"Oficiálne nerokujeme s nikým okrem OKS, ktorej sme po zasadnutí Republikovej rady ponúkli miesta na našej kandidátke," uviedla SMK pre TASR. Dostál potvrdil, že s SMK je OKS v kontakte dlhodobo. Spolupráca s touto stranou však nie je podľa neho jediná, nad ktorou OKS uvažuje. "Ale nevylučujem, že sa objavíme na kandidačnej listine SMK," poznamenal. Dostál by nebol rád, keby prepadli pravicové hlasy maďarsky orientovaných voličov. SMK má podľa neho miesto v parlamente.

OKS už má skúsenosti s kandidatúrou svojich členov na kandidačnej listine inej politickej strany. V roku 2010 sa štvorica členov OKS (Peter Zajac, Ondrej Dostál, František Šebej, Peter Osuský, pozn. TASR) dostala do parlamentu na kandidačnej listine Mosta-Híd. Niektorí z vtedajších poslancov sa však podpísali pod pád vlády Ivety Radičovej a s Mostom-Híd sa rozlúčili.

Zostal len František Šebej, ktorý za pád vlády nehlasoval. Do parlamentu sa opäť dostal s Mostom-Híd, do ktorého aj vstúpil. V parlamente je aj ďalší odídenec z OKS Peter Osuský. Ten háji farby liberálov zo SaS.