Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SMOLKOVÁ:Slovensko patrí v súvislosti s predsedníctvom medzi top štáty

Monika Smolková Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rotáciu predsedníctiev v Rade EÚ považuje za prospešnú, pretože každá nová krajina prinesie novú dynamiku na európskej politickej scéne. Osobitne vyzdvihla ministra Kažimíra.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Počas môjho 7,5-ročného pôsobenia som zažila 14 rôznych predsedníctiev členských štátov a so všetkou vážnosťou môžem povedať, že Slovensko patrí medzi top štáty. Pre TASR to uviedla europoslankyňa Monika Smolková (Smer-SD).

Rotáciu predsedníctiev v Rade EÚ považuje za prospešnú, pretože každá nová krajina prinesie nové výzvy, témy a dynamiku na európskej politickej scéne. Slovensko sa podľa nej svojej úlohy zhostilo veľmi dobre.



"Osobitne by som vyzdvihla ministra Kažimíra, pod ktorého taktovkou sa schválili kritériá a proces vytvorenia zoznamu EÚ, ktorý sa týka nespolupracujúcich jurisdikcií v daňovej oblasti, či rekordne schválený rozpočet EÚ na rok 2017 s navýšením rozpočtových prostriedkov pre projekt Erazmus+ a pre program Záruky pre mladých. Vyzdvihnúť je potrebné aj zásluhy ministra Žigu pri uzatvorení obchodnej zmluvy CETA s dôležitým partnerom skupiny G7, s Kanadou," uviedla europoslankyňa.

Taktiež vyzdvihla prácu štátneho tajomníka rezortu diplomacie Ivana Korčoka, ktorý schvaľované témy prezentoval na pôde Európskeho parlamentu.