Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Snahou #Siete je získať poverenie od ľudí na premiérsky post

Na snímke Andrej Hrnčiar (#Sieť) Foto: TASR/Martin Baumann

Hrnčiar zopakoval, že základnou podmienkou na to, aby po marcových voľbách išli na rokovania o zostavení budúcej vlády, je akceptovanie dvoch podmienok.

Bratislava 24. januára (TASR) – Snahou strany #Sieť je získať v marcových parlamentných voľbách taký mandát od ľudí, aby mohli zostaviť vládu, a aby sa líder strany Radoslav Procházka stal jej predsedom.

"Súčasný pán premiér si potrebuje oddýchnuť v opozícii. Za osem rokov Smer-SD ukázal, že nevie riešiť problémy v školstve a zdravotníctve. A nie je dôvod na to, aby sme si mysleli, že to po 5. marci dokáže. A my chceme dokázať, že to vieme urobiť my," uviedol v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike podpredseda mimoparlamentnej #Siete Andrej Hrnčiar.

Upozornil, že tohtotýždňovými témami, akými bolo financovanie predvolebnej kampane #Siete, na ktoré poukázal líder mimoparlamentného hnutia SME RODINA Boris Kollár, či vyhlásenie Radoslava Procházku pre televíziu Markíza, v ktorom pripustil možnosť spolupráce so Smerom-SD, sa prekryli najväčšie problémy Slovenska. "Namiesto toho, aby sa riešili závažné problémy napríklad učiteľov a zdravotných sestier, si tento týždeň každý, kto mohol, kopol do #Siete," dodal s tým, že ich strana od začiatku nevylučuje zo spolupráce nikoho.

Hrnčiar zopakoval, že základnou podmienkou na to, aby po marcových voľbách išli na rokovania o zostavení budúcej vlády, je akceptovanie dvoch podmienok, a tými sú presadenie hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenie schránkových firiem z verejného života.

Predseda mimoparlamentnej strany SKOK Juraj Miškov nerozumie tomu, prečo je také ťažké pre jednotlivé politické subjekty jasne deklarovať, s kým chcú po voľbách spolupracovať. Potvrdil, že program SKOK-u chce presadiť s každým, kto vyhrá voľby.

"A pravda je taká, že voľby vyhrá Smer-SD napriek škandálom, ktoré sú každý deň v médiách. Pokiaľ bude Smer-SD zostavovať vládu, tak je našou povinnosťou akceptovať rozhodnutie ľudí," podčiarkol s tým, že ak chce SKOK zrealizovať dobré návrhy zo svojho programu, tak je pripravený spolupracovať, až na extrémistické strany, s každým, teda aj so súčasnou vládnou stranou.

Hrnčiar opätovne poznamenal, že sa budú snažiť získať taký mandát od voličov, aby mohli Smer-SD vymeniť. Poukázal na to, že #Sieť je s ním v politickej vojne.